Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Riviera d'Azur

In de omgeving van Camping Riviera d'Azur zijn er vele gezellige dorpen en steden te bezoeken.


Fréjus (7 km)
Deze oude Romeinse badplaats ligt op slechts 10 minuten rijden van de camping. Door de eeuwen heen heeft de stad zich verfijnd met bijzondere monumenten als de Arena en het Romeinse Aquaduct, en behield mede hierdoor een rijk Provençaals karakter. In Fréjus vind je naast het oude historische centrum, ook de haven en een uitgebreide boulevard, waar in de zomermaanden iedere avond een markt gehouden wordt. Voor een spetterend dagje uit kun je naar Aqualand, waar de kinderen veel waterplezier zullen beleven in de glijbanen. Voor de dierenliefhebbers is een bezoek aan de Dierentuin van Fréjus aan te raden.

Sainte-Maxime (17 km)
Deze badplaats gelegen aan de Golf van Saint Tropez is zeer geliefd bij de Zuid-Frankrijk liefhebbers. Populair zijn de lange zandstranden, het sfeervolle stadscentrum en de ideale ligging. Het Côte d'Azur gevoel komt meteen naar boven tijdens een wandeling over de Promenade Simon Lorière met hoge palmbomen. Vanaf de haven van Sainte-Maxime kan er gemakkelijk de veerboot genomen worden naar Saint-Tropez, waar je na zo'n twintig minuten aankomt. Voor golfers is Sainte-Maxime een perfecte bestemming. Wat hoger gelegen, bij La Nartelle, ligt de Golf de Sainte-Maxime. Ga je meer richting Saint Tropez dan kun je terecht bij Golf de Beauvallon.

Saint-Tropez (33 km)
Een bezoek aan de beroemde Zuid-Franse havenplaats Saint-Tropez mag zeker niet ontbreken als je aan de Côte d'Azur op vakantie gaat. Sinds de jaren 50 is het dé plaats waar menig kunstenaar en high society persoon elkaar ontmoeten. Dit favoriete dorp telt maar 6.000 inwoners, maar ontvangt ieder jaar wel zo'n 5 miljoen bezoekers! Flaneer door de oude haven, of geniet van de bedrijvigheid die zich voor je afspeelt, terwijl je een heerlijk wijntje drinkt op een van de vele terrasjes.

Ramatuelle (35 km)
Het schilderachtige plaatsje Ramatuelle ligt verstopt in de heuvels boven Saint Tropez. Het is gelegen boven op de top van een heuvel en het kleine centrum kan ontdekt worden door door de smalle en typische straatjes te gaan. Een belangrijk historisch monument is de kerk de Notre Dame, die stamt uit de 16e eeuw. De auto dient buiten de stad geparkeerd te worden, maar vanaf deze parkeerplaats geniet je wel van een schitterend uitzicht over de omliggende wijngaarden en het strand van Pampelonne. Op dit fijnezandstrand van vijf kilometer lang, vind je verschillende strandtentjes waar een lekker wijntje besteld kan worden.