Toeristische attracties

Toeristische attracties

In de omgeving van Camping Riviera d'Azur

Camping Riviera d'Azur heeft de ideale ligging om de toeristische bezienswaardigheden van de Alpes-Maritimes maar ook van de Var te ontdekken. Geniet van de mooie natuur op de eilanden van Lérins, maak een boottochtje in Port Grimaud of breng de avond door in Luna Park.


Luna Park
Dit leuke amusementspark op slechts 10 minuten rijden, is iedere avond in de maanden juni tot en met september geopend. Dit pretpark is geschikt voor alle leeftijden; er is een babyland voor de kleintjes met trampolines, schommels en springkussens. De echte waaghalzen kunnen een ritje maken in de toffe achtbanen, een wedstrijdje karten of lasergamen. 

De Arena van Fréjus
Op ongeveer 6 kilometer van de camping liggen de overblijfselen van de Romeinse tijd, de Arena van Fréjus. Dit oude monument zorgt voor een fraai uitzicht in de sfeervolle stad. Er vinden jaarlijks lokale evenementen als concerten en spektakels plaats in dit amfitheater. Een bekend festival is "Les Nuits de Fréjus".

Port Grimaud
Dit havenstadje wordt ook wel het Venetië van Zuid-Frankrijk genoemd. Op 30 kilometer vanaf Camping Riviera d'Azur maak je kennis met kleurrijke Provençaalse huizen, bruggetjes en een netwerk van kanalen door het vestingstadje. Breng een bezoek aan de kerk en geniet van het mooie uitzicht vanuit de toren.. Huur een bootje en ontdek de 'straatjes' van Port Grimaud.. Of kom tot rust tijdens een dagje zonnebaden op het strand. De stad is geheel autovrij, maar je kunt bij aankomst in de stad je auto parkeren op een van de parkeerplaatsen.

Îles de Lérins
Voor de kust van Cannes liggen de Mediterrane eilanden Sainte-Marguerite en Saint-Honorat. Op drie kwartier rijden vanaf de camping kan men de boot nemen in de haven van Cannes. Na ongeveer 10 minuutjes varen, kom je aan op één van deze twee prachtige eilanden. Geniet van de rust en wandel door de weelderige bossen en langs de bijzondere flora op het eiland Sainte-Marguerite.. Saint-Honorat, het kleine eiland van de twee, is iets verder in zee gelegen. Dit eiland staat bekend om de monniken die zich er sinds de 15e eeuw vestigden. Ontdek de rijke onderzeese fauna en flora op Îles de Lérins.