Nuttige informatie

Nuttige informatie

Over bijkomende kosten, openingstijden en meer

Om je verblijf op Camping Aux Rives du Soleil zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, staat hieronder de belangrijkste informatie voor vertrek vermeld.


Receptie
Camping Aux Rives du Soleil heeft een gastvriendelijke en servicegerichte receptie. De medewerkers van de receptie helpen bij vragen en problemen en kunnen je adviseren over activiteiten en hebben tips over de omgeving. Op de receptie werken Nederlandstalige medewerkers. Op de receptie tref je ook een klein winkeltje aan voor de eerste levensbehoeften. Zeven dagen in de week kan er op de receptie brood worden besteld. Vanaf 08.00 uur kan dit verse brood de volgende dag opgehaald worden. In het laagseizoen is de receptie elke dag geopend van 08:30 uur tot 10:30 uur en van 14:30 uur tot 18:00 uur. In het hoogseizoen is de receptie elke dag geopend van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 18:00 uur. Mocht je later willen aankomen dan 18:00 uur dan is het gewenst dat je telefonisch doorgeeft (0033 (0) 385 30 33 65), je kan dan aankomen tot 21:00 uur / 21:30 uur. In het hoogseizoen, zeker in de drukste weekenden, zijn aankomsten mogelijk tot 22:00 uur.

Aankomst en vertrek kampeerplaatsen
Op de dag van aankomst kun je inchecken vanaf 13.00 uur. Op de vertrekdag dient de kampeerplaats uiterlijk 12.00 uur weer vrij te zijn.

Aankomst en vertrek accommodaties
Op de dag van aankomst kun je inchecken vanaf 15.00 uur. Binnen één uur na aankomst dien je eventuele onvolkomenheden en/of ontbrekende inventaris bij de receptie te melden. Op de vertrekdag dient de accommodatie uiterlijk 10.00 uur weer vrij te zijn.

Algemene kosten

 • Reserveringskosten: € 18,50
 • Annuleringsfonds: 5% over de huurprijs
 • Toeristenbelasting: € 0,33 per persoon per nacht
 • Ecobelasting: € 0,67 per persoon per nacht
 • Dagbezoeker (zonder overnachting): € 5,- per persoon

 

Bijkomende kosten huuraccommodaties

 • Bedlinnen: € 7,50 per persoon
 • Eindschoonmaak: € 35,00 per huuraccommodatie
 • Waarborgsom: € 70,00 per huuraccommodatie
 • Huisdier (maximaal 2): € 7,50 per nacht

 

Verhuurartikelen huuraccommodaties

 • Kinderbed, -bad, -stoel:  € 5,00 per nacht
 • Barbecue: € 5,00 per dag

Voor verhuurartikelen kan een contante borg gevraagd worden. Wij raden aan tijdig te reserveren voor verhuurartikelen wegens beschikbaarheid.

 

Bijkomende kosten kampeerplaatsen

 • Bijzettent/partytent: € 3,00 per nacht (1ste bijzettent is gratis)
 • Huisdier (maximaal 2): € 3,50 per nacht per huisdier
 • Tweede auto: € 3,00 per nacht

 

Verhuurartikelen kampeerplaatsen

 • Koelkast: € 5,- per nacht (minimaal 3 nachten)
 • Barbecue: € 5,00 per dag

Voor verhuurartikelen kan een contante borg gevraagd worden. Wij raden aan tijdig te reserveren voor verhuurartikelen wegens beschikbaarheid.

Betalingsmogelijkheden
Op Camping Aux Rives du Soleil kan enkel op de receptie en in het restaurant ook betaald worden met de pin. Bij de overige faciliteiten (pizzeria en snackbar) kan enkel contant betaald worden. Wel is er in de receptie de mogelijkheid om geld te pinnen. 

Huisdieren
Op Camping Aux Rives du Soleil zijn maximaal twee huisdier per kampeerplaats / huuraccommodatie toegestaan. Er zijn ook huisdiervrije huuraccommodaties. De kosten voor een huisdier bedragen bij een reservering van een huuraccommodatie het gehele jaar € 7,50 per nacht per huisdier. Voor kampeerplaatsen geldt het gehele jaar een bedrag van € 3,50 per nacht per huisdier.  

Daggasten/bezoekers
Op Camping Aux Rives du Soleil zijn daggasten/bezoekers toegestaan. Zij dienen zich bij aankomst bij de receptie te melden. Het tarief hiervoor bedraagt € 5,- per bezoeker per dag. Indien zij willen overnachten, dienen zij bij verblijf op een kampeerplaats het extra persoonstarief (€ 5,- tot € 7,- per persoon per nacht, afhankelijk van de periode), de toeristenbelasting (€ 0,33 per persoon per nacht) en de ecobelasting (€ 0,67 per persoon per nacht) te betalen. Indien zij blijven overnachten in een huuraccommodatie betalen zij de kosten voor een lakenpakket (€ 7,50 per persoon), de toeristenbelasting (€ 0,33 per persoon per nacht) en de ecobelasting (€ 0,67 per persoon per nacht).

Internet
Op Camping Aux Rives du Soleil is er gratis WiFi toegang . Het bereik van het WiFi-netwerk is vanaf de receptie tot aan de rotonde bij sanitairgebouw 'L'Arc en Ciel'. Er is dus zowel in de voortuin bij het woonhuis, de gehele speelweide en het eerste passantenveld en de aanliggende kampeerplaats mogelijkheid om in te loggen op het WiFi-netwerk. 

 Parkeren
Op Camping Aux Rives du Soleil is het toegestaan één auto te parkeren bij de kampeerplaats/huuraccommodatie. Een tweede auto is mogelijk tegen betaling (€ 3,00 per nacht). Overige auto’s kunnen op de bezoekersparkeerplaats geparkeerd worden.

Zwembad
Op Camping Aux Rives du Soleil zijn er twee zwembaden. Heerlijk om tijdens de zonnige dagen in de Bourgogne lekker in af te koelen. Het zwembad heeft een prachtige ligweide met ligbanken en genoeg schaduw naar wens. In het peuterbad op de speelweide kunnen de allerkleinsten veilig hun gang gaan en lekker spetteren met water. De zwembaden zijn geopend van 15 mei tot 15 september.

Horeca
Camping Aux Rives du Soleil beschikt over een Restaurant, een Snackbar en een Pizzeria. De openingstijden hiervan kunnen verschillen in het hoog- en laagseizoen. Voor de actuele openingstijden kun je terecht bij de receptie.