Steden en dorpen

Steden en dorpen

in de omgeving van Camping Aux Rives du Soleil

Camping Aux Rives du Soleil is gelegen in de Ain op de grens met de Bourgogne. De streek is een wereldberoemd wijngebied. In de omgeving van Camping Aux Rives du Soleil bevinden zich verschillende dorpen en steden die zeker de moeite waard zijn om eens een bezoek aan te brengen.


Mâcon (17 km) 
Mâcon, gelegen op de rechteroever van de Saône, is de belangrijkste stad van de wijnstreek Mâconnais. In de omgeving van Mâcon zijn vele wijngaarden, wijnhuizen en wijnmusea te vinden. Maar het is ook leuk om de stad zelf te bezoeken.

Tournus (12 km)
Een stad vol met pittoreske steegjes met oude huizen. U kunt tijdens een wandeling rond de abdij verschillende toeristische bezienswaardigheden ontdekken. Tournus is gelegen op de oever van de Saône. Een combinatie met een bezoek aan het nabij gelegen natuurgebied van La Truchère (bekend van de kikkers) is zeer de moeite waard.

 Cluny (26 km)
Het benedictijnenklooster van Cluny is gesticht in 910 en werd in de middeleeuwen het middelpunt van een machtige kloosterhervormingsbeweging. Van de abdijgebouwen is op dit moment niet veel meer over, enkel het transept met de twee torens zijn op dit moment nog te bewonderen. Ontdek het rijke erfgoed van Cluny, de prachtige omgeving en vergeet niet de ambachtelijke streekproducten te proeven tijdens een bezoek aan deze stad.

Chalon-sur-Saône (41 km)
Chalon-sur-Saône ligt aan de rivier de Saône. De stad staat ook wel bekend als ‘Ville d’Art et d’Histoire’. Dit is te zien aan de vele toeristische bezienswaardigheden en de drie musea die zich in de stad bevinden. Ieder jaar, ergens in de tweede helft van juli, is Chalon-sur-Saône vijf dagen lang het decor voor één van de grootste straattheater festivals van Frankrijk. Er zijn meer dan 1000 artiesten te zien die hun voorstellingen gratis aanbieden. Zo is er op iedere straathoek wel iets te beleven; toneel, muziek, dans, poppenspel, acrobatiek, parades, etc.

Beaune (70 km)
Het hart van de Bourgogne als het om wijn gaat. In november vindt hier het wereldberoemde wijnfeest plaats.

Lyon (91 km) 
Lyon is één van de grootste steden van Frankrijk en ligt op de plaats waar de rivieren de Rhône en de Saône samenkomen. De stad kent een rijke historie en was eens de hoofdstad van het Romeinse Gallië. Hier zijn in de stad nog veel overblijfselen van te vinden. Naast deze bezienswaardigheden staat Lyon al eeuwen bekend als de hoofdstad van de gastronomie (chefkok Paul Bocuse). In deze stad is plaats voor zowel de grote eter als de fijnproever.

Dijon (110 km)
De stad waarin Gustave Eiffel, de ontwerper van de Eiffeltoren, in 1832 geboren werd is met name bekend geworden door de mosterd die in deze stad gemaakt wordt. Tijdens een dagje Dijon kunt u verspreid door het karakteristieke centrum verschillende historische bezienswaardigheden ontdekken.