Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Camping Callassande

Camping Callassande is gelegen in Callantsoog. Callantsoog is een prachtige plaats aan de kust in de kop van Noord-Holland. De stad is gelegen aan zee en heeft een gezellig centrum direct achter de duinen. Naast Callantsoog zijn Bergen aan Zee en Egmond aan Zee aantrekkelijke badplaatsen. Ontdek tijdens jouw vakantie de oud Hollandse kaasstad Alkmaar of de marinestad Den Helder met het bekende Fort Kijkduin. In Noord-Holland liggen charmante steden en dorpen, zoals Hoorn, Enkhuizen, Volendam en Monnickendam. Ook de Zaanse Schans is een aanrader. Haarlem en Amsterdam liggen op grotere afstand, maar bieden natuurlijk veel mogelijkheden voor een daguitstap.


Kaasstad Alkmaar
Alkmaar is een historische stad en staat bekend als dé kaasstad van Nederland. Bezoek het Hollands Kaasmuseum. In het historische Waaggebouw kom je van alles te weten over zuivelbereiding. Iedere vrijdagmorgen van april t/m september is er de welbekende kaasmarkt. De Sint Laurenskerk, gelegen midden in de binnenstad, is het meest bezochte monument van Alkmaar. In het Stedelijk Museum kun je de historie van Alkmaar proeven. Ben je een bierliefhebber, bezoek dan het Nationaal Biermuseum De Boom in Alkmaar.

Den Helder en de Kop van Noord-Holland
Den Helder is vooral bekend vanwege haar marinebasis en de boot die je naar Texel brengt. In 1811 heeft Napoleon Bonaparte de opdracht gegeven om een fort te bouwen in Den Helder, beter bekend als Fort Kijkduin. In deze stad vind je het Marinemuseum en het Nationaal Reddingsmuseum, waar het Nederlandse Reddingswezen op zee centraal staat. Ook het geheime Waddeneiland Wieringen is een bezoek waard. 

Volendam, Monnickendam, De Zaanse Schans
Deze drie Hollandse klassiekers zijn toeristische trekpleisters. Volendam staat natuurlijk bekend om de prachtige haven en veel Nederlandse artiesten. In het Volendams Museum vind je de traditionele klederdracht en er is een wandelpuzzelroute uitgezet langs de historische schatten van Volendam. Ook kun je er voor kiezen het historische centrum van Monnickendam te bezichtigen met een kleine, gezellige haven. Verschillende gebouwen komen uit de 17e eeuw en zijn goed bewaard gebleven. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol met oude ambachten en werkende molens.

Hoorn, Enkhuizen, Medemblik; de oude zeesteden
In Hoorn proef je nog het verleden van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Dit geeft een bijzondere sfeer aan de stad. Het best verken je het historische centrum te voet. Met de museumstoomtram van Hoorn kun je een speciale rit maken naar Medemblik. Medemblik, de oudste stad van West-Friesland, is ook een bezoekje waard. De stad is bekend onder watersporters en heeft een prachtige haven waar zowel moderne als historische schepen liggen. Ook Medemblik heeft een mooi historisch centrum. Net als Hoorn was ook Enkhuizen ooit een VOC-stad. Dit zie je terug tijdens een bezoekje aan het mooie historische Enkhuizen.

Amsterdam en Haarlem
Hoewel Amsterdam en Haarlem op ongeveer een uur rijden van Camping Callassande liggen, willen wij je deze plaatsen niet onthouden. Amsterdam en Haarlem zijn zeer aantrekkelijke steden om te bezoeken en hebben ieder noemenswaardige bezienswaardigheden. Bezoek in Amsterdam bijvoorbeeld Madame Tussaud, het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum of dierentuin Artis. Haarlem is al jaren op rij dé winkelstad van Nederland. Je kunt genieten van een drankje op één van de vele terrasjes aan de Grote Markt. Op de Grote Markt kun je ook meteen de Bavo kerk bekijken, één van de bekendste bezienswaardigheden van Haarlem.