Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Camping Parc du Soleil

Noordwijk
Noordwijk is een bruisende familiebadplaats waar ’s zomers én ’s winters van alles te beleven valt. Zo is er de brede boulevard met haar (’s winters verwarmde) terrassen, de gezellige winkelstraat en mooie gebouwen in het oude centrum. Neem eens een kijkje bij de vuurtoren, de diverse beeldhouwwerken en bijzondere musea. Maar ook een bowlingbaan, minigolf, trampolines, een manege en allerhande strandactiviteiten zijn te vinden in deze badplaats met internationale allure.

Leiden
Op zo’n 15 km afstand van vakantiepark Parc Du Soleil ligt de historische stad Leiden. Met de bus, auto of fiets is deze stad eenvoudig te bereiken. Leiden is een mooie historische stad, waar veel monumenten te bezichtigen zijn. Zo zijn er onder andere de monumentale Waag, de Hooglandsekerk, de Pieterskerk en de Hartebrugkerk. Ook is het een studentenstad, waardoor het nachtleven goed ontwikkeld is. Leiden telt 12 musea, 35 hofjes, talrijke grachten en gezellige parken en pleintjes!

Den Haag
Vanuit vakantiepark Parc Du Soleil ben je met de auto binnen een half uurtje in Den Haag. Den Haag is uniek: een Koninklijke stad met 2 badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Theaters, musea en opvallende bouwprojecten spelen een belangrijke rol in Den Haag. De bekendste musea van Den Haag zijn het Museon, het Haags Historisch Museum en Museum Mesdag. Of ga je gewoon een dagje heerlijk shoppen en daarna een avondje uit? Ook dat is in Den Haag geen probleem door het grote aanbod van restaurants, theaters, bioscopen, lounge bars en trendy cafés!

Amsterdam
Amsterdam hééft het: Oude gebouwen, moderne architectuur, natuur, musea en nog veel meer. De stad heeft 165 grachten en 1281 bruggen. Dat zijn meer grachten dan in Venetië en meer bruggen dan in Parijs.  De Dam is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Aan het plein staan bekende gebouwen zoals het  Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk, het Krasnapolsky Hotel, Madame Tussauds en het Nationaal Monument. Bezoek de vele monumenten en musea zoals bijvoorbeeld het Anne  Frankhuis, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum of de Hermitage. Vanuit vakantiepark Parc Du Soleil ben je in een half uurtje in Amsterdam en je leest het wel, je hebt Amsterdam niet in één dag bekeken!