Steden en dorpen

Steden en dorpen

in de omgeving van Camping Eldorado Mook

Wij hebben een aantal gezellig dorpen en steden in de omgeving van Camping Eldorado Mook voor je op een rijtje gezet.


Gennep (7 km)
Waar de rivieren de Maas en de Niers samenkomen vind je het plaatsje Gennep, op ongeveer 10 minuten rijden van CAmping Eldorado Mook. Dit bijzondere stadje heeft een rijk verleden en hedendaags nog veel moois te bieden aan de bezoekers. Je vindt er onder andere een middeleeuwse stadsmuur,  de eerste protestantse kerk op Nederlands grondgebied uit 1663 en een locomotief uit 1923, een monument ter herinnering aan het Duits Lijntje.

Nijmegen (13 km)
Deze Gelderse stad wordt ook wel het Rijk van Nijmegen genoemd en is de oudste stad van Nederland. Nijmegen kent een levendige geschiedenis en wordt omringd door een glooiende natuur. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling langs de wijngaarden en over de heuvels bij Groesbeek maken. Richting het westen proef je hoe vruchtbaar de Betuwe is en droom je weg in het idyllische Land van Maas en Waal. In het centrum kun je perfect terecht voor een dagje shoppen. Struin langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten en strijk neer op een van de vele terrasjes voor een hapje en drankje. Vanaf de Waalkade neem je de wandelbrug de Ooypoort en sta je zo in de natuur. Of steek met één van de drie stadsbruggen de Waal over naar het indrukwekkende Rivierpark.

Bergen (20 km)
In Noord-Limburg vind je één van de Maasdorpen, namelijk Bergen. Hier komen natuur en toerisme samen. Het dorp grenst aan Nationaal Park de Maasduinen en is de ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandelliefhebbers. In het dorp zelf zijn een bezoek aan de oude kerktoren en de schaapskooi zeker aan te raden. 

Venray (36 km)
Op een half uurtje rijden vanaf Camping Eldorado Mook sta je al in de stad Venray. Deze plaats in Noord-Limburg kent een rijke historie. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog waren er hevige gevechten in en rondom Venray, denk aan de Slag om Overloon. Je vindt er dan ook vele sporen van terug. Ontdek de geschiedenis van Sint Oda, bezoek het Odapark, of ga een middagje gezellig winkelen in het centrum.

Kleve (22 km)
Dagje over de grens naar Duitsland? In deze Duitse stad kan men onder andere het Kasteel Schwanenburg bezoeken, maar ook de Kleefse tuinen en het Hans Koekoek museum. Mocht je nog meer kastelenpracht willen ontdekken? Breng dan ook een bezoek aan Schloss Moyland in Bedburg-Hau, net onder Kleve. 

Venlo (50 km)
Een bezoek aan de Limburgse stad Venlo mag niet ontbreken. Er is een ruim winkelaanbod, en de Maasboulevard en het oude centrum van Venlo zorgen ervoor dat er lekker gewinkeld kan worden. In deze boeiende gemeente vind je ook culturele bezienswaardigheden, zoals het Limburgs Museum, het Museum van Bommel van Dam en het theater de Maaspoort. Regio Venlo kreeg in 2013 de titel Hoofdstad van de Smaak. Maak kennis met de Limburgse streekproducten als asperges en aardbeien.