Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping Klein Canada

Breng een bezoek aan één van de monumentale steden en winkelplaatsen in de buurt van Camping Klein Canada die zeker de moeite van een bezoekje waard zijn. Hieonder een overzicht van keuzes voor een leuk dagje weg. Ontdek de culturele rijkdommen van Limburg of geniet van een heerlijk dagje shoppen.


Gennep (7 km)
Het aantrekkelijke stadje Gennep ligt tussen de rivieren de Maas en de Niers. Het stadje kent een bewogen verleden en biedt toeristen vandaag de dag nog veel moois zoals een locomotief uit 1923, de eerste protestantse kerk op Nederlands grondgebied (1663), de middeleeuwse stadsmuur en een monument ter herinnering aan het Duits Lijntje (de oude spoorlijn van Boxtel (Noord-Brabant) naar Wesel (Nordrhein-Westfalen).

Boxmeer (9 km)
Boxmeer is een gemeente op nog geen 10 kilometer van Camping Klein Canada, gelegen in het oosten van Noord Brabant. Breng een bezoekje aan het Kasteel Boxmeer, waar vroeger de heren en vrouwen van Boxmeer hun gebied regeerden of ga naar het Karmelietenklooster dat tussen 1653 en 1709 werd gebouwd. Deze en andere bezienswaardigheden, de prachtige monumenten en de rijke geschiedenis van Boxmeer maken dat de stad zeker een bezoekje waar is. 
Ook biedt Boxmeer verschillende evenementen zoals het 'Metworstrennen' dat al 260 jaar lang op carnavalsmaandag wordt gehouden of de 'Daags na de tour' die na de Tour de France wordt gehouden. 

Kleve (23 km)
Een dagje naar Dutisland? Ook dat is prima mogelijk vanuit Camping Klein Canada. In de Duitse stad Kleve is veel te zien en te bezoeken, zoals Kasteel Schwanenburg, de Kleefse tuinen en het Hans Koekoek museum met werken van deze Nederlandse kunstenaar. Echt een aanrader voor een dagje weg tijdens je vakantie. 

Nijmegen (33 km)
Gelegen aan de Waal heerst er in Nijmegen vooral een zuidelijke en Bourgondische sfeer. Beleef dit zelf tijdens een bezoek aan de oudste stad van Nederland. In 2005 vierde de stad zijn tweeduizendjarig bestaan als oudste stad van het land. Wat de historie betreft is er veel te vinden in Nijmegen en niet te missen bij een bezoekje aan de Grote Markt en de gezellige binnenstad. Er zijn tal van musea te bezoeken, waaronder bijvoorbeeld museum Het Valkhof of het Afrika museum. Nijmegen staat bekend om de hoge terrasdchtheid; deze is één van de grootste van Nederland. En vergeet de Nijmeegse Vierdaagse niet, het wandelevenement waar mensen van over de hele wereld voor naar Nijmegen komen. 

Venlo (36 km)
Ook Venlo is een bezoekje waard tijdens een verblijf op Camping Klein Canada, hier kun je naar hartenlust shoppen door het rijke winkelaanbod in de binnenstad. Maar ook voor kunst en cultuur ben je in Venlo op het juiste adres. Combineer een dagje shoppen met een bezoek aan het Limburgs Museum, Museum van Bommel van Dam of het Maaspoort theater.

Kevelaer (23 km)
Dit stadje behoort vandaag de dag tot Duitsland, maar dit was tot 200 jaar geleden niet het geval. Tot die tijd behoorde Kevelaer nog tot Nederlands grondgebied. De stad is vooral bekend als grootste bedevaartsoorfd van Noordwest Europa. Gelovigen bezoeken daar de beroemde Genadekapel waar Maria wordt vereerd. 

Roermond (63 km)
Roermond is ontstaan op de plek waar de rivieren de Roer en de Maas samenkomen. Als grootste stad in de regio heeft de stad nog een beschermd stadsgezicht met diverse gebouwen uit de late middeleeuwen. Roermond staat bij velen bekend als echte winkelstad. Naast de vele winkels in de binnenstad kun je ook een dagje shoppen in het Design Outlet Center met meer dan 120 winkels van grote merken. Daar in de buurt bevindt zich het Retailpark Roermond waar veel grote winkelketens gevestigd zijn.