Toeristische attracties

Toeristische attracties

In de omgeving van Camping Klein Canada

In de omgeving van Camping Klein Canada is genoeg te doen!


Natuurgebieden en tuinen

 • Sint-Jansberg: De Sint-Jansberg is een heuvelachtig natuurgebied van ongeveer 250 hectare. Hier kun je prachtige wandelingen of fietstochten maken terwijl je geniet van de prachtige uitzichten op de door houtwallen omgeven akkers en weilanden. Al wandelend over de kronkelpaden over de heuvels en langs mooie weilanden kun je hier in alle rust genieten van de buitenlucht. Sint-Jansberg is niet alleen een mooi natuurgebied, er liggen ook sporen uit een ver verleden. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de oude Romeinse villa en de watermolen 'Bovenste Plasmolen'.
 • De Mookerheide: De Mookerheide ligt op een uitloper van de Nijmeegse stuwwal en kent grote hoogteverschillen waardoor je op bepaalde plekken prachtige uitkijkpunten over de Maas hebt. De heide wordt begraasd door schapen en runderen. Door het gebied lopen verschillende wandelroutes, een regionale MTB-route, ruiterpaden en twee geopaden. Maak zeker een wandeling naar het voormalige jachtslot welke nu als restaurant in gebruik is. 
 • Nationaal Park de Maasduinen: In het noodoosten van de provincie Limburg vind je tussen de Maas en de Duitse grens het Nationaal Park de Maasduinen. Dit grote natuurgebied is 4500 hectare groot en kent prachtige landschappen met veel bijzondere dieren en planten. Maak kennis met de duinen van de Maas, welke ook wel paraboolduinen worden genoemd door hun vorm  van een hoefijzer. 
 • Kasteeltuinen van Arcen: Kom een dagje genieten in één van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Hier kun je urenlang genieten van meer dan 15 verschillende tuinen, de vele vijverpartijen en watervallen. Doe inspiratie op voor je eigen tuin of geniet op één van de vele bankjes van prachtige uitzichten. Gedurende het hele seizoen worden er unieke evenementen georganiseerd, zijn er ontdekkingstochten voor kinderen, roofvogeldemonstraties, gratis rondleidingen en muziekoptredens. Kijk op de website voor een agenda. 


Pretparken en speeltuinen

 • Toverland in Sevenum: Attractiepark Toverland biedt meer dan 30 attracties voor jong en oud. Ervaar de magie in een betoverende wereld vol avontuur, shows en spectaculaire attracties. Deze attracties zijn verdeeld over 6 magische werelden: ga toveren in Port Laguna, live the legend in Avalon, word een echte held in Ithaka, ga klimmen en klauteren in het  Land van Toos, ga op avontuur in Wunderwald of ga naar de Magische Vallei waar fantasie tot leven komt. Beleef samen met je familie of vrienden een onvergetelijke dag in Toverland, met wie ga jij op avontuur?
 • Wunderland Kalkar: Wunderland Kalkar ligt net over de grens in Duitsland en is een uitgebreid recreatiecomplex met onder andere Kernie's Familiepark. Hier kun je een dag onbeperkt genieten van meer dan 40 attracties, frisdrank, frietjes en softijs. Het park heeft spannende attracties waaronder botsboten, een wildwaterbaan, een reuzenrad, een achtbaan, draaiende teacups en een skelterbaan. Vooral geschikt voor kids in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar, maar ook voor oudere kinderen is er genoeg te doen. 
 • Irrland: Irrland is de grootste boerderij-avonturen-oase van Europa, met meer dan 80 speel-, doe- en leerattracties. Hier kunnen kids zich lekker uitleven, het park heeft een hoge recreatieve waarde en is gelegen in een unieke gezinsvriendelijke omgeving tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Het unieke terrein van 30.000 vierkante meter staat vol met palmbomen, wat zorft voor een mediterrane vakantiesfeer waar je weer even kund kunt zijn. Het park is elke dag geopend, weer of geen weer door de meer dan 8.000 vierkante mter aan spel- en attractieschuren, een indoor klimpark, speelschuren voor de allerkleinsten en de grootste wintertuin in de regio Niederrhein. 


Dierentuinen

 • Zoo Parc Overloon: Bij Zooparc Overloon ga je als een echte ontdekkingsreiziger door gebieden waar cheeta's, apen, giraffen, tijgers en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Het park staat garant voor spannende ontmoetingen met bijzondere diersoorten in een prachtige, natuurrijke omgeving. Neem een kijkje bij de wallabies, baardapen, wasberen, felroze flamingo's, rondslingerende gibbons, rode panda's, miereneters of ringstaartmaki's. Alle dieren zijn van dichtbij te bewonderen, wat zorgt voor een unieke belevenis om nooit meer te vergeten!
 • Burgers Zoo: Plan een dagje Burgers Zoo tijdens je vakantie op Camping Klein Canada en kom oog in oog met ruim 22.000 dieren als deaziatische olifant, de kalkoengier, de breedlipneushoorn, de zeekoe, de sumatraanse tijger, de kleinklauwotter en de koraalduivel. Al deze dieren zijn ondergebracht in zeven verschillende leefwerelden: park, safari, desert, mangrove, rimba, bush en oceaan. Hier kun je de dieren in hun natuurlijke habitat bewonderen. Het nieuwste werelddeel is Burgers' Rimba waar je een tocht door het Maleise tropische regenwoud kunt maken. 


Musea

 • Oorlogsmuseum Overloon: Het oorlogsmuseum in Overloon is gelegen in een ruim opgezet en bosrijk park. Langs de toegangswegen naar het museum worden verschillende beelden geëxposeerd die de bezoekers doen herinneren aan het menselijke verdriet en de heroïek van de Tweede Wereldoorlog. Aan de rand van het indrukwekkende park bevindt zich een openluchttheater waar met regelmaat voorstellingen worden gegeven. Er is ruimte voor een tijdelijke expositie, en er zijn vaste tentoonstellingen te bezichtigen waarbij er veel materiaal vanuit de oorlog tentoon wordt gesteld, maar wordt bijvoorbeeld de aanloop naar D-day in kaart gebracht.
 • Afrika museum: Het Afrika-museum in Berg en Dal is gewijd aan de kunst en cultuur van het continent Afrika. Hier ontdek je dat we, op de kleine verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. Er is een binnen- en een buitenmuseum. In het buitenmuseum krijgt het thema 'achitectuur' een vervolg in de Afrikaanse dorpen en woonerven. Wandel over een erf uit Ghana, door een dorp van de Dogon uit Mali en langs de paalwoningen uit Benin. Het binnenmuseum laat je aan de hand van traditionele en moderne topstukken een helder beeld van de verspreiding van mensen uit Afrika over de hele wereld als gevolg van slavenhandel en emigratie zien.