De twee mooiste kerstmarkten in Nederland

De twee mooiste kerstmarkten in Nederland

Het wordt weer kouder buiten, en dat betekent dat de kerst er weer aankomt. En als de kerst er aankomt, dan komen er ook weer kerstmarkten aan. En sommige kerstmarkten zijn wel heel speciaal.


Ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg

In Valkenburg weten ze een speciaal tintje te geven aan de kerstmarkt, daar wordt er namelijk een kerstmarkt in de gemeentegrot georganiseerd. Een ondergrondse kerstmarkt dus. Van 15 november tot 29 december kun je terecht in de gemeentegrotten. Dit is niet de enige ondergrondse kerstmarkt in Europa, maar wel de grootste. Valkenburg wordt in de winterperiode volledig in een kerstjasje gehesen. De gangen van de gemeentegrot zullen zich vullen met kraampjes waar allerlei kerstwaar te koop is. Maar ook voor een hapje en een drankje kun je terecht in de grotten.

Kerstmarkt in Magisch Maastricht

Maastricht is altijd een heerlijke stad om lekker door te struinen, maar met Kerst is het er helemaal bijzonder. Ieder jaar trekt de kerstmarkt op het Vrijthof weer vele bezoekers die met volle teugen van alle lichtjes en gezelligheid kunnen genieten. Naast de vele gezellige houten kraampjes met cadeautjes voor onder de kerstboom of winterse lekkernijen als Gluhwein en oliebollen is er ook een compleet overdekte schaatsbaan, een draaimolen en een reuzenrad van 45 meter hoog. Voor de echte nostaligsche uitstraling worden dit jaar alle kerstchalets voorzien van mooie rode daken met schitterende guirlandes. Wat houdt je nog tegen om dit jaar het Vrijthof tijdens Magisch Maastricht te bezoeken? 

kerstmarkt

Klinken deze kerstmarkten jou als muziek in de oren en wil je er niets van missen? 

Geen probleem, want met een verblijf op Résidence Valkenburg of op Panoramacamping Gulperberg kun je vanaf de camping heerlijk genieten van de prachtige kerstmarkten in Valkenburg en Maastricht. Kijk meteen naar de mogelijkheden en dan hopen we jou binnenkort te mogen verwelkomen bij één van onze wintercampings in Limburg. 

Zoek & Boek - combineer de Kerstmarkten met een verblijf op Résidence Valkenburg

Zoek & Boek - combineer de kerstmarkten met een verblijf op Panoramacamping Gulperberg