Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Camping De Katjeskelder

Vanuit Camping De Katjeskelder liggen op rijafstand vele gezellige dorpen en steden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.


Breda (10 km)
In alle seizoenen van het jaar is Breda dé plek voor een leuk dagje uit. De stad is niet voor niets uitgeroepen tot de Beste Binnenstad van Nederland! Je kunt hier prima shoppen, in een prachtig en historisch decor. Er zijn unieke cafés, rustgevende parken en heerlijke terrassen. Zeker de moeite waard om een dagje heen te gaan tijdens een verblijf op Camping De Katjeskelder, op  nog geen 10 kilometer van Breda. 

Tilburg (23 km)
Op een half uurtje rijden vanuit Camping De Katjeskelder ligt Tilburg, een stad met een rijke historie maar ook veel nieuwe en moderne ontwikkelingen, een uniek karakter en een stad waar genoeg te doen en te beleven is. Het kan zijn dat je op de kaart van één van de vele terrasjes 'Schrobbelèr' ziet staan. Dit is een veel gedronken kruidenlikeur, waarvan de brouwerij zich in Tilburg bevindt.  Ook de bierbrouwerij de Koningshoeven bevindt zich in de buurt van Tilburg, één van de weinige brouwerijen ter wereld die het label 'Authentic Trappist Product' mag voeren. Breng een bezoekje aan de bierbrouwerij de Koningshoeven van La Trappe waar je het ambachtelijke bier op een unieke locatie kan proeven. 

Roosendaal (32 km)
Roosendaal kent een geschiedenis die teruggaat tot de dertiende eeuw. Onlangs heeft de stad zijn 750 jarig bestaan gevierd. Als je op maandag een dagje naar Roosendaal plant, mag een bezoek aan de 'maandagmarkt' zeker niet ontbreken! Dit is een zeer uitgebreide markt in het midden van de binnenstad op de NIeuwemarkt. Er staan allerlei kraampjes, waar van alles te vinden is. Van groente en fruit tot mode en make-up en van interieur tot Franse delicatessen en Hollandse vis. De 'Oude Markt' in Roosendaal is dé place to be als het gaat om uitgaan of een middagje terrassen. Hier bevinden zich meer dan 12 horecagelegenheden in mooie, oude panden. 

Dordrecht (38 km)
Dordrecht, op 40 minuten van Camping De Katjeskelder gelegen, is een nog onontdekte parel. De Britse krant 'The Times' plaatste de stad onlangs nog in een lijsjte van 30 onontdekte Europese bestemmingen. Het is een bijzondere stad dat veel te bieden heeft op het gebied van architectuur, winkelen, musea en culinaire verrassingen. Bijzonder is dat Dordrecht een eiland is, je kunt de stad alleen via een brug, tunnel of veerpont bereiken. Daarnaast is het de oudste stad van Holland, Dordrecht kreeg in 1220 stadsrechten, en heeft in 2020 dus 800 jaar stadsrechten, dit zal groots gevierd worden. Ook is Dordrecht met ongeveer 1000 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en veel beeldbepalende panden een echte monumentenstad. Plan dus zeker een bezoekje aan deze parel!