Toeristische attracties

Toeristische attracties

in de omgeving van Vakantiepark De Bergen

Hieronder vind je een overzicht van alle leuke attracties die in de omgeving van Vakantiepark De Bergen gelegen zijn.


Attractiepark Toverland
Dit attractiepark in Sevenum (Noord-Limburg) heeft wel meer dan dertig attracties voor jong en oud, verdeeld over zes betoverende werelden. Je beleeft een magisch mooi avontuur met de hele familie in Attractiepark Toverland.  Maak kennis met de spectaculaire achtbaan Fenix in de themagebieden Port Laguna en Avalon. Of kies voor ritje in de bootjesattractie Merlin's Quest. Daarnaast zijn er vrolijke voorstellingen en sensationele shows, en natuurlijk diverse horecagelegenheden op het park.

Kasteeltuinen Arcen
Op korte afstand van het pittoreske dorp Arcen liggen de Kasteeltuinen Arcen. In dit park rijk van bloemen en planten vind je bijzondere tuinen vol geur en kleur en een historische buitenplaats met kasteel. De meer dan 15 verschillende tuinen varieren in grootte en stijl, met vijvers en watervallen. Ook jonge kinderen kunnen zich prima vermaken bij onder andere de midgetgolf, het speelstrand met vlot en de aanwezige dieren. Tijdens het hele seizoen worden er ook diverse evenementen georganiseerd. Zo zijn er speurtochten voor kinderen, gratis rondleidingen, muziekoptredens en roofvogelshows. 

ZooParc Overloon
Bij deze avontuurlijke dierentuin in Overloon, ga je op verkenning en beleef je een spannende ontdekkingsreis langs bijzondere dier- en plantensoorten. Je kunt er zeker van zijn dat je bijzondere ontmoetingen zal hebben met onder andere diverse apen, tijgers, wasberen, maar ook flamingo's, pelikanen en rode panda's. Kortom: een unieke belevenis om nooit te vergeten!

Oorlogsmuseum Overloon
Dit museum in Overloon (voorheen Liberty Park) is het grootste oorlogmuseum van Nederland. In een ruime en boomrijke omgeving zijn diverse bezienswaardigheden te bezichtigen. Er worden onder andere beelden geëxposeerd, er is een openluchttheater en een groot klimbos. In het park rondom het Oorlogsmuseum worden jaarlijks ook grotere evenementen georganiseerd. Zo vormt het park een sfeervolle achtergrond voor het jaarlijkse evenement Militracks.

Afrika Museum
In Berg en Dal (nabij Nijmegen) vind je het Afrika museum, een museum over kunst en cultuur uit Afrika. In het buitenmuseum wandel je door dorpen en over woonerven uit verschillende Afrikaanse landen. Je maakt kennis met de traditionele architectuur van volkeren uit onder andere Mali, Ghana en Lesotho. In het binnenmuseum wordt traditionele en moderne kunst getoond, maar daarnaast kom je ook te weten hoe de verspreiding van mensen in Afrika heeft plaatsgevonden. In het Afrika Museum ontdek je de verschillen in culturen en gewoonten, maar uiteindelijk hebben we een ding gemeen: we zijn mens.

Tuinen van Appeltern
In Appeltern vind je het grootste tuininspiratie park van Nederland en kun je er terecht voor alle informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends. Daarnaast is het een leuk uitstapje voor een gezellige en interessante dag! Op het park van wel 22 hectare groot, vind je meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. Er vinden geregeld veranderingen en vernieuwingen plaats, die ze zelf of door bekende tuin- en landschapsarchitecten laten doen.