Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Vakantiepark Hunzedal

Vakantiepark Hunzedal is gelegen in het plaatsje Borger. Borger heeft een gezellig centrum met winkels, cafés en leuke restaurants. Hier staan tevens de grootste hunebedden van Nederland. Het grootste hunebed van Nederland is maar liefst 23 meter lang. Wanneer je meer wilt weten over de geschiedenis van de hunebedden, dan is een bezoek aan het Hunebedcentrum een aanrader. Ook buiten Borger kun je een aantal leuke steden en gezellige dorpjes bezoeken.


Assen
Assen ligt op circa 20 kilometer van Vakantiepark Hunzedal en is vooral bekend vanwege de TT. Op het circuit van Assen racen jaarlijks de snelste motoren tegen elkaar. Assen heeft echter meer te bieden. Tijdens de stadswandeling “Stad der Paleizen’’ kom je langs verschillende monumentale gebouwen, waaronder de Abdijkerk uit de 13e eeuw. Een andere troef van de stad is het Drents Museum, waar je meer te weten komt over de prehistorie en vroegere tijd in Drenthe. De binnenstad van Assen heeft moderne winkelcentra, gezellige restaurants en cafés.

Emmen
Emmen ligt op 20 kilometer van Vakantiepark Hunzedal. Dienrenpark Emmen is één van de grote attracties van de stad. Emmen beschikt daarnaast over een overdekt winkelcentrum en een grote bioscoop. De prachtige omgeving in en rondom Emmen, met o.a. 10 hunebedden kun je met de fiets of de auto ontdekken.

Groningen
Groningen ligt op 45 km van Vakantiepark Hunzedal. Deze gezellige stad heeft een binnenstad met veel terrassen en een groot winkelaanbod. Op de Grote Markt vind je de bekendste trekpleister van de stad: de Martinikerk met de Martinitoren. Je kunt de toren beklimmen, waarna je een geweldig uitzicht over de stad hebt. Daarnaast heeft de stad prachtige gebouwen en leuke hofjes. In Groningen kun je ook met een waterfiets, kano of rondvaartboot een tocht maken over de grachten. Voorbeelden van musea zijn het Nederlands Stripmuseum en het “Groninger Museum’’ met wisselende tentoonstellingen.

Dwingeloo
Dwingeloo is een prachtig oud dorp en werd in 2012 uitgeroepen tot groenste dorp van Europa. Het dorp is rijk aan gezellige restaurants, cafés en terrasjes en in de omgeving maak je mooie fietstochten. Aan de Brink van het dorp staat de prachtige Sint-Nicolaaskerk.