Attracties

Attracties

In de omgeving van Camping Bospark Ede

Dierentuinen
Vind je het leuk om een dierenpark te bezoeken? Vanuit Camping Bospark Ede heb je keuze genoeg. Op nog geen half uur rijafstand van het park liggen Burgers’ Zoo in Arnhem, Ouwehands Dierenpark in Rhenen en de Apenheul in Amersfoort. Drie dierenparken met ieder een eigen karakter die zeker een bezoekje waard zijn!  

Nationaal Park De Hoge Veluwe
Nationaal Park De Hoge Veluwe is, na de Veluwezoom van Natuurmonumenten, het oudste nationale park van Nederland. Natuurlijk kun je er heerlijk wandelen en fietsen, bijvoorbeeld op de witte fietsen die op het park beschikbaar zijn. Ook is op De Hoge Veluwe ruimte ingeruimd voor cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst en maakt het wereldberoemde Kröller-Müller Museum deel uit van het park. Zo pakt je van alles wat mee!

Paleis het Loo
Aan de rand van Apeldoorn ligt het 300 jaar oude Paleis het Loo. Het voormalig koninklijk paleis is na een grondige restauratie in 1984 opengesteld voor het publiek. De vertrekken in het paleis geven een mooi beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes. De Westvleugel van het paleis, de voormalige paardenstallen, wordt regelmatig ingericht voor tentoonstellingen. De prachtige tuinen met waterwerken ademen de sfeer van de 17e eeuw. Je waant je even in een andere tijd!

Dolfinarium
Het dolfinarium in Harderwijk biedt je een volledig dagje uit. De walvissen, zeehonden, bruinvissen, zeeleeuwen en niet te vergeten de dolfijnen., maken dat je er nooit genoeg van krijgt om naar ze te kijken . Niet alleen in de basins, maar juist ook tijdens de spetterende shows die ze opvoeren.  Dagelijks zijn er maar liefst elf verschillende shows en voorstellingen!

Pretparken
Wil je een dagje naar een pretpark? Dan is het Julianatoren in Apeldoorn wel een heel leuke keuze voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. In de meer dan 60 verschillende attracties raken de kinderen niet uitgespeeld! Voor het wat meer spectaculaire werk moet je iets verder rijden. Binnen 50 minuten ben je dan in Walibi World. Dit pretpark in de Flevopolder is één van de grootste pretparken in Nederland en is vooral gericht op jongeren en gezinnen met kinderen. De verschillende attracties zijn binnen het park verdeeld in thema’s  en er vinden regelmatig shows plaats.