Steden en dorpen nabij Camping Bospark Ede

Steden en dorpen

In de omgeving van Camping Bospark Ede

Lunteren
Lunteren trekt in de zomermaanden veel toeristen die in de bossen in de omgeving verblijven.  Een bekende toeristische attractie is de Oud-Lunterse Dag, die als onderdeel van de Edese Heideweek jaarlijks eind augustus plaatsvindt. Op deze dag gaat Lunteren zo'n 100 jaar terug in de tijd.  Het dorp heeft een aantal rijksmonumenten: de kerk en molen De Hoop en de Koepel, een uitkijktoren gelegen op de Galgenberg midden in Het Luntersche Buurtbosch. In Het Luntersche Buurtbosch is ook een rijksmonument aanwezig: het lanenpatroon. Dit lanenpatroon is gevormd bij de aanleg van het bos tegen het einde van de 19e eeuw en heeft de vorm van een rankende tak met bladeren.

Apeldoorn
Binnen een half uurtje ben je vanaf Bospark Ede in de stad Apeldoorn. Apeldoorn staat  bekend om zijn stadsparken en zijn 'groene' karakter. Kenmerkend is de Apeldoornse huisjes-structuur, met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw. In delen van het centrum is de oude dorpskern goed te herkennen; er staan vrij veel monumentale panden. De stad heeft een aantal musea waaronder Paleis het Loo, Museum ‘In de zevende hemel’, het museum van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij en het Politiemuseum. Ook vinden er jaarlijks terugkerende festivals plaats waaronder het Muziek festival, het highlands- en het bierfestival.   

Arnhem
Arnhem is de bruisende hoofdstad van Gelderland waar altijd wat te beleven valt! Winkelen, uitgaan, actief bezig zijn of toch liever naar een grote attractie, een museum of een evenement? Door de grote verscheidenheid aan natuur en cultuur is altijd wat te doen. Er worden verschillende evenementen georganiseerd op het gebied van sport, muziek, kunst en cultuur. De bekendste attracties van Arnhem zijn natuurlijk Burger’s Zoo en het Nederlands Openlucht Museum. Maar ook het Museum voor de Moderne Kunst Arnhem, Kasteel Zijpendaal en het Arnhems Oorlogmuseum 40-45 zijn in Arnhem te vinden. Ook is Arnhem de enige stad in Nederland waar een trolleybus rijdt.