Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Camping De Boshoek

Hieronder vind je een overzicht van alle gezellige steden en dorpen die in de omgeving van Camping De Boshoek gelegen zijn.


Apeldoorn
Camping De Boshoek ligt centraal in Nederland en dat betekent dat je binnnen een half uur in de stad Apeldoorn kunt zijn. Apeldoorn is een groene gemeente met prachtige stadsparken. Tijdens een tocht door het centrum kom je monumentale panden tegen. Internationale bekendheid heeft het Koninklijk Paleis het Loo, omgeven door prachtige tuinen, maar ook een bezoek aan één van de musea is een aanrader. Voorbeelden zijn het Museum ‘In de zevende hemel’, het museum van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij en het Politiemuseum.

Arnhem
Arnhem is een veelzijdige stad. Eén van de mooiste dierentuinen van Nederland is zonder twijfel de Burger’s Zoo. Naast deze dierentuin met safari ligt het Nederlands Openlucht Museum, waar je kennismaakt met het leven van vroeger. Het Oorlogsmuseum 40-45 vormt een blijvende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Andere musea in en rond Arnhem zijn het Museum voor de Moderne Kunst en Kasteel Zijpendaal. In het centrum kun je de winkelstraten ontdekken rond de gezellige Korenmarkt.

Harderwijk
Een sfeervolle binnenstad met pleinen, terrassen en sterrenrestaurant. Niet zo vreemd dat er jaarlijks twee miljoen mensen een bezoek brengen aan Harderwijk. De grootste en bekendste attractie is het Dolfinarium in Harderwijk, waar een hele dag genoten kan worden van walrussen, zeehonden en natuurlijk dolfijnen. Tijdens een wandeling door de stad ontdek je bijzondere monumenten, zoals de Grote Kerk, het visschershuisje en de Catharinakapel.

Andere dorpen en steden
Naast de unieke natuur van de Veluwe leidt een tocht door de omgeving van Camping De Boshoek je langs leuke dorpen, zoals Barneveld, Nijkerk en Putten. Lekker eten in de restaurants, slenteren over de markten en wandelen door de dorpskernen, ieder met hun eigen charme en monumentale gebouwen.