Coronavirus

Coronavirus

BestCamp volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Op dit moment krijgen wij veel vragen over de gevolgen van nieuwe en reeds geboekte vakanties. Wij willen je op deze pagina dan ook graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus (COVID-19) en de richtlijnen van de Nederlandse, Belgische en Franse overheid.


Voor de actuele reisadviezen verwijzen wij je graag door naar de website van Nederland Wereldwijd

Nederland
Nederland heeft diverse maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus getroffen. Op dit moment is het reisadvies binnen Nederland ongewijzigd, maar let wel op veiligheidsrisico's. 

 • De Nederlandse campings en vakantieparken blijven op dit moment gewoon open of gaan open op de geplande openingsdatum, tenzij hieronder anders aangegeven wordt. 
 • Parc du Soleil en Recreatiepark Noordwijkse Duinen zijn gesloten tot 10 mei. 
 • Camping De Brem in Zeeland is tot nader order gesloten.
 • De kampeerplaatsen op de TopParken zijn tot in ieder geval 1 juni gesloten. 
 • Camping Gulperberg is enkel geopend voor gasten met een reserveringsbewijs. Gasten die spontaan willen komen, worden niet in de regio heuvelland toegelaten. 
 • Faciliteiten als sanitairgebouwen, horeca, binnenspeeltuinen en zwembaden op de campings en vakantieparken zijn tot nader orde gesloten.
 • Bij de winkel en receptie mag enkel met pin betaald worden, tenzij ter plaatse anders aangegeven wordt. 


België

België neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Op dit moment is het reisadvies voor heel België gewijzigd naar de kleurcode oranje(alleen noodzakelijke reizen). De grens tussen Nederland en België is gesloten. Klik hier voor de laatste ontwikkelingen in België. 

 • Alle campings en vakantieparken zijn gesloten tot minimaal 8 juni. 


Frankrijk

Ook Frankrijk neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Op dit moment is het reisadvies voor heel Frankrijk gewijzigd naar de kleurcode oranje: 'alleen noodzakelijke reizen'. Klik hier voor de laatste ontwikkelingen in Frankrijk. 

 • Voor alle campings in Frankrijk is de openingsdatum uitgesteld naar 15 mei 2020. Voor campings die later open zouden gaan, blijft de officiële openingsdatum van toepassing. 

 

Veelgestelde vragen

 1. De openingsdata van de camping die ik gereserveerd heb zijn gewijzigd, wat moet ik doen? 
  De camping zal zo spoedig mogelijk na het besluit om de openingdatum te wijzigen contact met je opnemen. Je hoeft dus niet zelf te bellen of te mailen. 

 2. Wat kan ik doen als ik mijn reservering wil annuleren? 
  Wij begrijpen je vraag en wij begrijpen dat je bezorgd bent. Echter, is het belangrijk om te weten dat er op dit moment nog geen negatief reisadvies is afgegeven voor onze bestemmingen in Nederland, België of Frankrijk. Onze campings zullen opengaan en zoals normaal opereren, tenzij hier boven anders wordt aangegeven. Zolang er geen negatief reisadvies is afgegeven, blijft de standaard wijzigingsprocedure en zijn de algemene voorwaarden van kracht. 

 3. Kan ik mijn reis wijzigen naar een andere periode in verband met het coronavirus? 
  Als je de data van je verblijf op één van onze campings wilt wijzigen, neem dan contact op met onze gastenservice. Wij zullen dan de mogelijkheden met de desbetreffende camping bespreken en je hiervan op de hoogte brengen. 
 
Uiteraard hopen wij dat het coronavirus snel onder controle is, waardoor de normale gang van zaken weer opgepakt kan worden en dat iedereen snel weer kan genieten van een welverdiende vakantie in België, Nederland of Frankrijk!