Nuts Weekend: herdenking Ardennen Offensief

Nuts Weekend: herdenking Ardennen Offensief

74 jaar geleden vond, in de Tweede Wereldoorlog, het Ardennenoffensief plaats. Deze slag was het laatste grote offensief van de Duitse Wehrmacht en duurde van 16 december 1944 tot 25 januari 1945.


In het Bastogne War Museum wordt deze strijd van 14 t/m 16 december herdacht. Het hele weekend zal in het teken staan van de Tweede Wereldoorlog, met conferenties, tentoonstellingen, boekenbeurs, reconstructies en ontmoetingen met veteranen.

Waarom Nuts Weekend?

Het wordt het Nuts weekend genoemd, omdat dat het antwoord was van Amerikaanse generaal Anthony McAuliffe op de vraag van de Duitsers of ze niet beter konden overgeven. Deze bekende uitspraak staat symbool voor het doorzettingsvermogen van de geallieerden, die de slag uiteindelijk hebben gewonnen, en daarmee een grote stap hebben gezet richting het winnen van de tweede wereldoorlog.

Aanwezig zijn bij de herdenking?

Dat is absoluut mogelijk. Met een verblijf op een van onze wintercampings in de Ardennen kun je deel uitmaken van deze herdenking. Daarnaast zorgt een bezoek aan deze herdenking voor meer bewustwording over de gruwelijkheden die dit Belgische gebied in het verleden heeft gekend.