Bastogne: Historische Parel van de Ardennen

Bastogne: Historische Parel van de Ardennen

Bastogne

Historische Parel van de Ardennen

Bastogne is een van de grootste steden in de Ardennen. Je vindt hier talloze historische monumenten die je herinneren aan de 'Slag om Bastogne'. Zo staat hier er het beroemde Bastogne War Museum, het Mardasson monument en het Bos van de Vrede.


Historische monumenten

Bastogne heeft in de Tweede Wereld oorlog zwaar onder vuur gelegen. Van het oude Bastogne is hierdoor helaas weinig meer over. De grote aantrekkingskracht van deze stad zijn nu dan ook de historische bezienswaardigheden. Zo zijn er diverse oorlogsmonumenten te vinden in en rondom de stad. Aan de rand van de stad vind je een van de oudste overblijfselen .De poort vormde destijds een van de toegangspoorten tot de stad en stamt nog uit de middeleeuwen.

Tips in Bastogne

Overnachten op de camping  vlakbij Bastogne

Binnen 45 minuten bereik je vanaf Bastogne  Ardennen Camping Bertrix, Camping Parc La Clusure of Camping Petite Suisse. Drie heerlijke campings in de Ardennen die zijn voorzien van eersteklas voorzieningen. Tevens hebben ze beiden een mooi buitenzwembad en wordt er in de schoolvakanties een animatieprogramma opgezet.

Ardennen Camping Bertrix   Camping Parc La Clusure   Camping Petite Suisse