Bloemencorso Bollenstreek 18-22 april 2018

Bloemencorso Bollenstreek

Bloemencorso Bollenstreek

21 april 2018

Van 18 t/m 22 april 2018 is het de Corsoweek in de Bollenstreek in Zuid-Holland. Het thema van het Bloemencorso is dit jaar Cultuur. Leuk te combineren aan een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. Boek nu je stacaravan, chalet of kampeerplaats in de regio.


De Corsoweek wordt jaarlijks door vele Nederlanders en toeristen uit de gehele wereld bezocht. Het is een bijzonder evenement waarin de bloemenpracht uit de Bollenstreek op schitterende corsowagens getoond wordt. Het bijwonen van het Bloemencorso kan mooi gecombineerd worden met een bezoek aan de Keukenhof in Lisse, de steden Haarlem, Leiden en Den Haag/Scheveningen en uiteraard het maken van heerlijke duin- en strandwandelingen.

De BestCamp campings en parken Parc du Soleil, Noorwijkse Duinen en Kijkduin liggen in de regio en vormen een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoeken van de Corsoweek. Wacht niet te lang met boeken want vol = vol in deze periode.

Programma rondom het Bloemencorso:

  • Van woensdag 18 april tot en met vrijdag 20 april worden de praalwagens opgebouwd en gestoken.
  • Vrijdaga 20 april staan de praalwagens van 16:00 uur tot 21:15 uur opgesteld in het centrum van Noordwijkerhout om te bewonderen. Rond 21.15 uur trekt het verlichte Bloemencorso door Noordwijkerhout.
  • Op zaterdag 22 april vertrekt het Bloemencorso rond 09:30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem waar het corso rond 21:30 uur verlicht het centrum binnenrijdt. 
  • Zondag 22 april staat een deel van de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. Een ander deel van de praalwagens en luxe wagens staat deze dag opgesteld op de Boulevard in Noordwijk aan Zee.


Download hier de flyer voor meer informatie over de route en tijden van het Bloemencorso. 


Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen.

Zoek & Boek - Kom naar de Bollenstreek en beleef dit prachtige evenement mee in april

Bloemencorso in de bollenstreek  Flowerparade    bloemencorso bollenstreek  Keukenhof lisse bollenstreek