Dover en de wereldberoemde White Cliffs

Dover en de wereldberoemde White Cliffs

Dover

Bekend van de White Cliffs

De Belgische kust en de White Cliffs of Dover link je misschien niet zo snel aan elkaar. Maar waarom eigenlijk niet? Binnen tweeënhalf uur kun je vanaf Kustpark Strand Westende of Kustpark Nieuwpoort al rondlopen in Dover en deze prachtige krijtrotsen bezoeken!


Gelegen tussen de kustplaatsen Folkestone en Kingsdown liggen de wereldberoemde White Cliffs van Dover. De witte krijtrotsen zijn al vanaf zee te zien en zorgen voor een verbluffend mooi natuurschoon. 

Dover krijtrotsen

Dé bezienswaardigheden in Dover die je sowieso moet bezoeken!

Nummer 1 van de bezienswaardigheden in Dover is zonder twijfel de White Cliffs, zoals hierboven reeds benoemd. Je kunt hier prachtige wandelingen over maken en genieten van het adembenemende uitzicht over de haven en de omgeving. Het bezoekerscentrum White Cliffs Visitor Centre, dat gelegen is op de kliffen bij Dover, is een goed startpunt hiervoor. Bij heldere dagen kan het zelfs zijn dat je tijdens de wandeling de Franse kust bij Cap Blanc Nez ziet.

Een andere trekpleister is The Castle of Dover. Dit fenomenale kasteel zie je al van ver liggen, hoog boven op de kliffen. De burcht werd gebouwd in de 12e eeuw door Hendrik II. Voor een bezoek mag je best een hele dag uittrekken, want dit gigantische gebouw heeft veel te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld de tunnels en gangen bezoeken. Deze hebben in de Tweede Wereldoorlog nog een belangrijke rol gespeeld. Naast het kasteel bevindt zich hier nog een vuurtoren uit de Romeinse tijd. 

Daarnaast vindt je een uitgestrekte boulevard en strand in Dover. Zwemmen is mogelijk, maar de zee wordt vrij snel diep. Mocht je met kinderen willen zwemmen, kies dan voor het strand in Folkestone. 

Combineer je verblijf aan de Belgische Kust met een dagtripje naar Dover

Kies jij voor een van de twee kustcampings in België? Dan kun je tijdens je verblijf ook een uitstapje maken naar de Engelse badplaats Dover. De campings Kustpark Strand Westende en Kustpark Nieuwpoort liggen op een uurtje rijden van de haven van Calais. Vanaf hier neem je gemakkelijk de ferry (vanaf 90 minuten) of sneltrein (ongeveer 35 minuten) naar Folkestone, nabij Dover. 

Beide campings beschikken over kampeerplaatsen, luxe accommodaties en uitstekende voorzieningen. Alles om jouw strandvakantie zo aangenaam mogelijk te maken!

Kies jouw camping aan de Belgische Kust