Duinkerke: net over de grens met België

Duinkerke: net over de grens met België

Duinkerke

net over de grens met België

Gelegen aan de Noord-Franse kustlijn, net over de grens met België. Een stad met veel historie en bekend van de Slag om Duinkerke (1940) en de Hollywood-productie 'Dunkirk'.


Duinkerke, ofwel Dunkerque zoals de Belgen het ook wel noemen, is een gezellige en levendige stad en een ideale bestemming zowel in de zomer als in de winter. 

Duinkerke

Wat kun je doen in Duinkerke?

Wil je wat meer weten over de historie en cultuur van Duinkerke? Breng dan een bezoek aan het Havenmuseum op de kade, Musée Portuaire. Het museum is gelegen aan het water in een prachtige herstelde tabaksloods uit 1850.

Je kunt heerlijk wandelen en fietsen in de ongerepte duingebieden rondom Duinkerke. Een echte aanrader is het wandelpad van Dune Marchand. Tijdens deze route van 8,5 kilometer lang, kom je langs het strand en in de duinen diverse 'schatten' tegen.

In het FRAC (Fonds Régional d'Art Contemporain) vind je een uitgebreide verzameling bestaande uit hedendaagse kunst gecombineerd met het industriële verleden, verdeeld over 6 etages. Vanaf een afstand is het markante gebouw, gemaakt van steen en glas, al zichtbaar. Het ontwerp komt van de bekende architecten Lacaton & Vassal en is gebaseerd op de historische hangar van de scheepswerf. 

Wil je lekker actief bezig zijn tijdens je bezoek aan Duinkerke? Kies dan voor een middagje strandzeilen op Malo les Bains. 

Combineer je verblijf aan de Belgische Kust met een dagtripje naar Duinkerke!

Kies jij voor een van de twee kustcampings in België? Dan kun je tijdens je verblijf ook een uitstapje maken naar de Franse kustplaats Duinkerke.

De campings Kustpark Strand Westende en Kustpark Nieuwpoort liggen op ongeveer 40 minuten rijden van Duinkerke. Beide campings beschikken over kampeerplaatsen, luxe accommodaties en uitstekende voorzieningen. Alles om jouw strandvakantie zo aangenaam mogelijk te maken!

Kies jouw camping aan de Belgische Kust