Durbuy: de parel van de Ardennen

Durbuy: de Parel van de Ardennen

Durbuy

De Parel van de Ardennen

Klein maar fijn! Die uitspraak past Durbuy als een gegoten jasje. Het pittoreske middeleeuwse stadje ligt midden in de Belgische Ardennen. Vele noemen Durbuy het kleinste stadje ter wereld. Deze titel gaat echter naar het Kroatische stadje Hum die slechts dertig inwoners telt. Dit maakt echter Durbuy niet minder mooi of pittoresk. Het historische centrum is werkelijk waar prachtig en heerlijk compact!


Van alle plaatsen in de Belgische Ardennen is Durbuy misschien wel de meest bekende. Durbuy is van oorsprong een middeleeuwse stad die, door haar ligging, door de eeuwen heen amper is gegroeid. Struin hier door de middeleeuws geplaveide smalle steegjes en kijk je ogen uit als je flaneert langs de mooie authentieke gebouwen. Het direct in het oog springende kasteel stamt uit de zeventiende eeuw en is gebouwd op de ruïnes van het voormalige kasteel. Het kasteel is een privébezit en is daardoor niet openbaar toegankelijk, maar er van een afstandje naar kijken is misschien wel net zo fascinerend. 

"Durbuy is een zeer gezellig stadje dat de eeuwen heeft doorstaan. Het voelt net alsof je in de middeleeuwen loopt."

Durbuy

Vele horecagelegenheden

Als je neerstrijkt op een van de vele horecagelegenheden in Durbuy, zal het je al snel opvallen dat het kwaliteitsniveau gemiddeld hoger ligt dan in andere toeristenplaatsen in de Ardennen. Restaurant La Table de Manon is een echte aanrader! 

Combineren met een heerlijke overnachting?

Strijk neer op een van de drie luxe campings nabij Durbuy: Panorama camping Petite Suisse, Ardennen Camping Bertrix, Camping de Chênefleur of camping Parc La Clusure. Alle campings zijn voorzien van eersteklas voorzieningen en beschikken over voldoende ruimte en comfort. Alles  om je vakantie zo aangenaam mogelijk te maken!

 

Ardennen Camping Bertrix Camping Parc La Clusure Camping Petite Suisse Camping De Chênefleur