Grotten van Han

Ontdek de Grotten van Han

Ontdek de Grotten van Han

Maak een prachtige onderaardse tocht in Han-sur-Lesse

De Grotten van Han vormen een prachtig stelsel van onderaardse gangen in Han-sur-Lesse nabij Rochefort. Het geheel staat bekend als een van de grootste grotten van Europa en is wereldberoemd. Een honderdjarige tram brengt je naar de ingang van de grot. Laat je betoveren door de imposante zalen!


Laat je betoveren door de magische Grot van Han en ga op avontuur in het Wildpark. Een onvergetelijke beleving! Het Domein van de Grotten van Han bevindt zich in het eerste Geopark van België: het UNESCO Global Geopark Famenne-Ardenne.

Het Wildpark, oog in oog met de grootste Europese roofdieren

Ontdek het grootste dierenpark van België: maar liefst 250 hectare bossen en weides! Neem het Wandelpad en struin doorheen de prachtige natuur. Of laat je gidsen aan boord van de Safari-car. Bewonder de dieren die er leven en zoek zeker naar de Europese Big 5: de bruine beer, de wolf, de bizon, de lynx en de veelvraat. En dat allemaal in een adembenemend landschap. Voel weer die connectie met de natuur!

Bezoek Wildpark met de Safari-car: 1u30
Bezoek Wildpark te voet: min. 3u

De betoverende Grot van Han en haar indrukwekkende spektakel Origin

Verken de fascinerende ondergrondse wereld van de Grot van Han, één van de mooiste grotten van Europa. Een betoverend bezoek met gids dat werd beloond met drie Michelin-sterren! Te midden van dit natuurlijke kunstwerk ontdek je ontelbaar veel geologische schatten én word je betoverd door het magische licht- en geluidsspektakel Origin, 360° rond je en 110 meter onder de grond. Deze ongelofelijke reis naar het midden van de aarde wil je niet missen!

Bezoek Grot Ontdekking: 1u15
Bezoek Grot Doortocht: 2u

Campings in de buurt van de Grotten van Han

Camping Parc La Clusure bevindt zich slechts op ongeveer 10 km afstand van deze bijzondere excursies.
Ardennen Camping Bertrix ligt op om en nabij 50 km afstand.
Beide campings fungeren als een ideale uitvalbasis om de bijzondere omgeving nabij Rochefort te ontdekken!