Grotten van Han

Ontdek de Grotten van Han

Ontdek de Grotten van Han

Maak een prachtige onderaardse tocht in Han-sur-Lesse

De Grotten van Han vormen een prachtig stelsel van onderaardse gangen in Han-sur-Lesse nabij Rochefort. Het geheel staat bekend als een van de grootste grotten van Europa en is wereldberoemd. Een honderdjarige tram brengt je naar de ingang van de grot. Laat je betoveren door de imposante zalen!


Bijzondere verlichting

Sinds 2018 worden de Grotten van Han verlicht met een magische LED-verlichting. Een prachtige én milieuvriendelijke manier om jouw de ondergrondse wereld te laten ontdekken. De natuurlijke kleuren van de grot en de schoonheid van de druipstenen zijn nu veel duidelijker zichtbaar. Onder begeleiding van een gids zal je de grotten ontdekken en zijn geheimen leren kennen. Zo wordt een bezoek aan de Grotten van Han een ware ontdekkingstocht.

Grotten van Han

Bezoek het nabij gelegen Wildpark

Uniek aan dit Wildpark is dat dit het enige park in België is waar je de Europese 'big five' kunt aanschouwen, bestaande uit de wolf, de bruine beer, de lynx, de veelvraat en de Europese bizon. Ontdek het 250 hectare grote park te voet of met een stoere Safari-car. Alle dieren leven hier in hun natuurlijke leefomgeving. En wat een bezoek aan het Wildpark nóg leuke maakt? Je kan hem combineren met een bezoek aan de Grotten van Han. Zo ben je zeker van een heerlijk dagje uit.

Wildpark op het Domein de Grotten van Han

Burlen van de herten in het Wildpark

Daarnaast wordt er ieder najaar aandacht gegeven aan de herten in het Wildpark. Ga op zoek naar de mannetjesherten tijdens een ochtendwandeling of juist een rondleiding in een Safari-car met een gids. Je zult versteld staan van de dominante geluiden die deze mooie dieren maken. Geniet van één van de bijzonderste natuurspektakels van de herfst, het burlen van de herten

Wildpark Ardennen - burlen van de herten

Nieuw: het grote Berenbos op het Domein van de Grotten van Han

In een speciaal ontworpen natuurlijke zone bij de Grotten van Han, zijn sinds juli 2019 drie beren te bewonderen! De beren, afkomstig uit Denemarken en Zweden, kunnen zich hier volop uitleven en evolueren. Het zogenoemde Berenbos biedt een nieuw thuis waar deze beren kunnen spellen, zwemmen en klimmen. Bij de ontwikkeling van deze infrastructuur is er ook gedacht aan de mogelijkheid om verder te werken aan programma's voor bescherming en herinvoering van bijzondere en bedreigde diersoorten.

Berenbos op het Domein de Grotten van Han
Foto: ©MartinDellicour

Hanlloween op het Domein van de Grotten van Han: 26 oktober tot 3 november 2019

Beleef spannende Halloween avonturen in de grotten en op het park. Er zullen diverse animaties gepland staan. Het lijkt wel of het spookt in de grotten.. wie weet kom je nog iets of iemand tegen. Ontdek ook het nieuwe gedeelte.. het hol van de trollen. In het Wildpark zullen de dieren zich vermengen met de verbeelding.. pas op voor magische wezens! 

Halloween bij de Grotten van Han

Campings in de buurt van de Grotten van Han

Camping Parc La Clusure bevindt zich slechts op ongeveer 10 km afstand van deze bijzondere excursies.
Ardennen Camping Bertrix ligt op om en nabij 50 km afstand.
Beide campings fungeren als een ideale uitvalbasis om de bijzondere omgeving nabij Rochefort te ontdekken!