Ontdek het historische Nijmegen!

Ontdek het historische Nijmegen!

Ontdek het historische Nijmegen!

Nijmegen, de stad vol historie. Als oudste stad van Nederland kun je hier ontzettend veel geschiedenis zien. Verschillende kerken, een klooster, een kasteel, stadsmuren: overal waar je kijkt wordt je teruggeworpen naar het verleden. Het is dan ook niet zo gek dat je je nooit hoeft te vervelen in Nijmegen.


De historische monumenten van het Valkhof

Als je Nijmegen bezoekt, zijn er een aantal historische bezienswaardigheden die je gezien MOET hebben. Zo is er bijvoorbeeld Het Valkhof. Dit is een prachtig park, dat naast mooie natuur een tweetal mooie monumenten herbergt. De Barbarossa-ruïne en de Sint-Nicolaaskapel om precies te zijn. De Sint-Nicolaaskapel bestaat al meer dan 1000 jaar en is mogelijk gebouwd door Karel de Grote. Naast deze bezienswaardigheden kun je natuurlijk ook erg goed wandelen door het park. Kortom, een bezoek aan het Valkhof is dubbel genieten!

De pareltjes van Nijmegen centrum

Ook in het centrum van Nijmegen is heel veel moois te zien. De Stevenskerk bijvoorbeeld. De bouw van de kerk werd waarschijnlijk al gestart ion de 8e eeuw, en staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en de bijzondere lichval door de glas-in-loodvensters. Naast een mooie bezichtiging, kun je in de kerk ook terecht voor feesten en partijen. De grote toren op de kerk heet de St. Stevenstoren, en biedt een prachtig uitzicht over de stad. 

De Boterwaag

Iets recenter gebouwd, maar niet minder mooi, is de Boterwaag in Nijmegen. Dit gebouw stamt uit 1612, en werd een groot deel van zijn bestaan gebruikt om boter te wegen en te verhandelen. Daarnaast werd een deel van het gebouw gebruikt als vleeshal. Later in de geschiedenis werd het nog gebruikt als politiebureua. Tegenwoordig kun je hier heerlijk zitten voor ene hapje en een drankje. En je kan er bijna niet omheen, want de Boterwaag is gevestigd midden op de Grote Markt. 

Kronenburgerpark

Ten slotte moet je het Kronenburger park bezoeken als je in Nijmegen bent. Dit park, door Frank Boeijen bezongen in zijn lied 'Kronenburger Park', staat vol met bezienswaardigheden. Allereerst is er de 30 meter hoge Kronenburgertoren. Deze oude toren bepaald het aangezicht van het park. Tegen de toren aan staat nog een heel stuk van de stadsmuur. Deze leidt je anar de St. Jacobstoren. Deze toren herinnert aan de molen die er vroeger opstond.

Ook tijd voor ontspanning

Natuurlijk is Nijmegen meer dan alleen geschiedenis. Je kan ook ontzettend goed shoppen, terrassen en relaxen in de stad. Als je lekker wilt winkelen dan kun je het beste eens gaan kijken in de Stikke (of Lange) Hezelstraat. Deze straat staat vol met leuke, hippe winkeltjes, waar je  absoluut doorheen moet lopen als je de stad bezoekt. En wil je lekker op het terras zitten, ga dan naar de Grote Markt. Op de markt en de straatjes eromheen kun je ontzettend lekker zitten. Zo kun je een historisch dagje heerlijk afsluiten met een lekkere borrel!

Combineer je bezoek

Als je Nijmegen gaat bezoeken, is het fijn als je je tijd kan nemen om de stad door te lopen. Daarom kun je een bezoek aan Nijmegen uitstekend combineren met een verblijf op Vakantiepark De Bergen. hier kun je heerlijk opladen om fris aan je stedentrip naar Nijmegen te beginnenn. Bekijk nu de mogelijkheden en boek!

Combineer een bezoek aan Nijmegen met een verblijf op Vakantiepark De Bergen