Ardennen Rangers

Ardennen Rangers

Kinderen op ontdekkingstocht met BestCamp

Op alle campings van BestCamp in de Ardennen en Gaumestreek, kunnen kinderen de natuur ontdekken met Ardennen Rangers. Dit unieke buitenprogramma is speciaal voor onze campings ontwikkeld. Kinderen vinden het geweldig en willen na afloop nog maar één ding: Ranger worden!


Aansluitend op de leeftijd van de kinderen, leren ze op een speelse manier alles over de natuur in de Belgische Ardennen en de Gaumestreek. Direct vanaf de start was Ardennen Rangers een enorm succes. Dankzij jarenlange ervaring is het programma nu leuker en leerzamer dan ooit.

Eigen belevingswereld

Op hun eigen niveau maken kinderen kennis met vier verschillende, educatieve programma’s. In de belevingsonderdelen Waterwereld, Bos, Dierenrijk en Uitdaging maken we kinderen bewust hoe waardevol én hoe leuk de natuur is. Spelenderwijs zijn ze heerlijk buiten in de natuur bezig en steken ze er nog wat van op ook! Kinderen voelen zich stoer in de bossen. Vooral bij het bouwen van een touwbruggen over het water. En dan nog met droge voeten aan de overkant komen! Of wanneer we door de bossen aan het struinen zijn en ze zelf met weetjes uit de omgeving (de stand van de zon of het mos op de bomen) de weg vinden.

Rangerpaspoort
Tijdens de meeste schoolvakanties kunnen kinderen zich op de camping inschrijven voor het Rangerprogramma. Ze ontvangen een Rangerpet en een Rangerpaspoort waarin alle activiteiten worden bijgehouden. Na het doorlopen van alle belevingswerelden ontvangt de Ranger een herinnering in de vorm van een oorkonde.

Roofvogelworkshops
In de zomermaanden worden er op de campings roofvogelworkshops georganiseerd. Sta oog in oog met de kerkuil en andere roofvogels. Op sommige campings is dit onderdeel van het Ardennen Rangerprogramma maar ook los kun je deze workshops boeken.

Ardennen Rangers  Ardennen Rangers Rivier  Ardennen Rangers