Smullen in Wallonië en de Ardennen

Smullen in Wallonië en de Ardennen

Smullen in Wallonië en de Ardennen

28 smulroutes dwars door de Ardennen

Lekker eten en drinken, dat kun je bij uitstek tijdens een vakantie of weekendje in de Ardennen. België is wereldberoemd geworden door haar bieren en chocolade. Ook de likeuren, kaas, ham, het mineraalwater en de wijnen worden internationaal gewaardeerd. Met het thema ‘Smullen in Wallonië’ laat Wallonië haar bezoekers kennismaken met streekproducten van topkwaliteit.


De smulroutes: bier, wijn en veel meer

Met 28 smulroutes dwars door de Ardennen kun je tijdens een autotocht genieten van de schitterende natuur en pittoreske dorpjes in de Belgische Ardennen. Onderweg maak je enkele tussenstops bij gepassioneerde producenten van de streekproducten. Zo vult de wijnoogst jaarlijks een miljoen flessen wijn in België. Tevens worden er in Wallonië meer dan 500 bieren geproduceerd in allerlei smaken. Maak een Bierroute door Wallonië en geniet van een heerlijk trappistenbiertje! Kinderen smullen van Belgische chocolade en Luikse wafels.

België staat bekend als een land met een karakteristieke biertraditie. In Wallonië worden meer dan 500 verschillende bieren gebrouwen in allerlei smaken: blond, bruin, fruitig, kruidig... en natuurlijk de beroemde trappistenbieren! Er doen 65 brouwerijen mee aan de Bierroute van Wallonië, de brouwers delen hier vol passie hun vakkennis. Proost!

Culinair vanaf de BestCamp campings

Bij iedere BestCamp camping in de buurt is een smulroute aanwezig. De vakantie is ook hét moment om met elkaar uiteten te gaan. In de Belgische Ardennen vind je uiteenlopende restaurants voor ieder budget. Ook op de campings zijn restaurants aanwezig. Met ‘Smullen in Wallonië’ staat niets je meer in de weg van een lekkere vakantie!

Kies jouw favoriete bestemming en camping in België