Zomervakantie in België in 2019

Zomervakantie in België in 2019

Zomervakantie in België in 2019

Ontdek het veelzijdige België

Het is de hoogste tijd om na te gaan denken over de zomervakantie van 2019 en waar die doorgebracht moet worden. Een tip kunnen wij alvast geven: een zomervakantie in België is een zomervakantie om nooit te vergeten!


Waarom naar België in de zomervakantie van 2019?

Nou, dat is eigenlijk heel simpel: er is ontzettend veel te zien en te doen in België. Er zijn steden die bezocht kunnen worden maar er kan ook heerlijk avontuurlijk gedaan worden in de natuur. Er is een mooie kustlijn waar heerlijk op het strand of in de zee gespeeld kan worden, en er is een rijke geschiedenis met bijbehorende bezienswaardigheden. Er is dus voor elk wat wils. En wil je al deze dingen zien of doen in één zomervakantie? Geen probleem. België is een mooi maar klein land. perfect om in een vakantie te doorkruisen en ontdekken.

De leukste steden van België

Een van de leukste dingen aan België zijn de prachtige steden! Ze stralen geschiedenis en cultuur uit, en ze laten zien dat België een rijke geschiedenis heeft. Om het jullie niet te moeilijk te maken, heb je hier alvast een lijstje met steden die jouw Belgische zomervakantie in 2019 tot een geslaagde vakantie gaan maken:

  • Gent: Deze prachtige oude stad staat bekend om zijn prachtige huizen, die soms middeleeuws aandoen. Daarnaast heeft deze studentenstad een rijk uitgaansleven wat resulteerd in vele eet, dans en feestgelegenheden. Ook voor de culturele toerist is hier genoeg te zien. Van de prachtige Sint-Niklaas kerk tot Gravensteen, een prachtige middeleeuwse burcht, een dagje Gent staat garant voor een dagje ontdekken.
  • Brussel: ook de hoofdstad van Europa is meer dan zeker een bezoek waard. In de zomer kun je er heerlijk op een van de vele terrassen zitten en genieten van een heerlijk biertje. Tel daarbij op dat je bezienswaardigheden als Manneke Pis en het Atomium kunt bezoeken, en je hebt een heerlijk dagje weg.
  • Antwerpen: deze stad is alleen al om zijn oude binnenstad een aanrader. Je kan er heerlijk rondlopen en genieten van de rijke geschiedenis die het centrum uitstraalt. Heb je zin om wat meer diepgang te vinden? Ga dan naar bijvoorbeeld het Rubenshuis of naar het MoMu. In deze musea kun je jezelf zo een paar uur onderdompelen in kunst en mode. 

Gent is een prachtige bestemming in de zomervakantie

De natuur in België

Sommige mensen hebben in de zomervakantie liever rust om zich heen. Of juist wat meer avontuur in de natuur. Ook dat is mogelijk in België. De Ardennen bieden de perfecte plek om een rustige wandelvakantie te combineren met "extreme" activiteiten zoals berbeklimmen, raften en tokkelen. En voor de fietsers onder ons bieden de Ardennen ook een perfecte plek om je wielrenkwaliteiten een boost te geven.

En ga je in de zomervakantie van 2019 liever naar het strand? Dan ben je in Nieuwpoort of Westende aan het juiste adres. je kunt hier heerlijk genieten van de zomerse zon op het strand of in de zee. De perfecte zonvakantie vlakbij huis!

Activiteiten in België

In België zijn dus heel veel activiteiten te doen. Als je bijvoorbeeld naar de Ardennen gaat, dan gaat er een wereld voor je open aan activiteiten die je kan doen. De Ardennen zijn de ultieme plek om al jouw avontuurlijke wensen werkelijkheid te maken. Je kan er klimmen, kanoën, boogschieten, tokkelen. Kortom, je kan er bijna alles doen wat je maar kunt bedenken. En heb je geen zin om avontuurlijk bezig te zijn? Dan kun je hier ook heerlijk fietsen en wandelen.

Dus weet je nog niet wat je volgend jaar in de zomervakantie gaat doen? Neem dan gauw een kijkje bij onze Belgische campings, en besteed je zomervakantie 2019 in België!